Saturday, 2 March 2013

Hai Teknologi

dah lama tak update. tiba-tiba update terus cakap hai teknologi. konon mesra alam padahal orang marah-marah sebab tak update. dah kenapa? *ni kenapa feeling sangat ni?ingat Hanis Zalikha?*
kalau kau pengikut twitter or mungkin kau one of my friends dalam fb kau akan aku aku sangat lah, mahu lah, nak lah mempunyai satu gadget atau paling cikai pon satu smartphone. haaa. smartphone pon jadi cikai. maklumlah I kan orang yang "socialite". kena menghadap ramai kawan di twitter dan facebook. nak harapkan laptop yang jatuh hempap kaki terus retak tulang ni memang tak lah nak bawak ke mana-mana. *ampun laptop, banyak jasa kau dekat aku*

setelah sekian lama elaun tak masuk dan pada awal bulan 2 hari tu elaun masuk. aku dah pasang impian nak pakai smarphone memandangkan tablet macam tak best sebab tak boleh buat call. so dah jadi 2 benda nak kena beli. handphone baru. tablet lagi. eh alasan? boleh je pakai handphone lama. at last aku decide untuk beli smartphone konon macam best sebab boleh online dan juga boleh call. sesi usha dan survey bermula. niat hati memang nakkkk sangattttt pakai iphone. lupakan sebab elaun awak hanya 2 kali ganda harga iphone nescaya kalau beli memang menjelang hujung semester ni maggi boleh buka kilang baru sebab aku akan jadi pembeli tegar makan maggi tiap  hari duit habis beli iphone. ok tukar impian. nak note II samsung lah. wahhh angan-angannn. survey harga dan jerit saya nak 10 note II sebab "duit elaun cukup" dan "murah sangat". lupakan.

kerajaan yang baik hati sejak kebelakangan ini telah membuka satu ruang untuk aku mendapatkan smartphone dengan harga berpada dengan elaun. kau mesti tahu tentang rebate smartphone yang pada entry-entry sebelum ni aku meroyan-royan susah sangat nak daftar. tak faham! tiba-tiba kawan aku yang baru nak daftar senang gila nak daftar terus double tak faham.

owh hai teknologi itu hai ninetology. 
eh? 
ninetology? 
apa tu? 
pantyliner ke?
sejenis kuih?
ninetology itu ini!



ini baru reviewnya aja. keep update. wahhhhh

1 comment: