Tuesday, 13 November 2012

keliru dengan rakaat dalam solat

somehow i think this is really helpful. perkara ni selalu terjadi dekat aku. ye lah. kita time sembahyang tu lah segala perancangan dan benda nak buat difikirkan. belum cerita tengah-tengah solat tu mulut terkumat kamit tetapi otak ke laut berangan. lepastu confuse sekarang rakaat ke berapa? aku dah buat tahyat awal ke belum? read this! (arahan)


3 comments:

Cik Ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

slalu terjadi nih ,aishh apa nak jadi mulut kemain baca dalam kepala hohohotak entah kemana,nice sharing bro yaw .

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ain ur welcome miss bwahaha. itulah. benda ni memang selalu terjadi. bila tahu terus teruja nak kongsi. hehe

maizatul suraya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dulu mase sekolah, selalu penceramah bincangkan perkara ni. Alhamdulillah, selalu dipraktiskan. salah satu sebab fikiran terawang-awang ialah kita tidak memahami apa yang kita bacakan. bila tak faham, solat kita pun kosong. sebab bacaan dlm solat sebenarnya doa kita. bila tak faham, tak berdoa lah kita.


fahami maksud bacaan kita, insyaAllah, berkurang sikit terlupa rakaat berapa :)