Monday, 21 January 2013

Update Di Kala Genting

sekolah ni baru sangat. 4 tahun yang lalu ditubuhkan. guru besar pon baru satu.

hari ini my first day di SK Taman Impian. semuanya berjalan lancar walaupun nak pergi sekolah tetap ada drama sebabak. entah macam mana aku tak sedar di kala pagi yang suram aku salah masuk simpang. lepas tu gigih nak tengok map dan hampir-hampir langgar bontot kereta vios. (accident dengan aku tak boleh dipisahkan ke macam mana?). selamat keluar awal dari rumah. so bila sesat cakap dekat Syukri. eh awal lagi ni. kita jalan-jalan dulu sambil gelak hehehehe(tak ikhlas).

sampai di sekolah tepat jam 7 25 pagi dan sebagai bukti hadirnya kami ke sekolah ini selama 3 bulan. kita ke tandas dulu meletakkan "tanda". you got me? abaikan. macam biasa. kena join perhimpunan. kenalkan diri. benda clishe selalu kena buat tapi tak pernah hilang rasa nervous. memang aku dilahirkan darah gemuruh kot. asal naik pentas or kena pegang mic terus rasa macam tak de tapak kaki. butterfly in my stomach(gedik) ohhh rasa macam diawang-awangan sangat bila berdiri di khalayak ramai.

kitaorang dah dapat jadual hari ni. malah, dapat juga kelas relief untuk 2 kelas. seriously like seriously. haaa. awkward sangat sebab dah lama tinggalkan dunia pendidikan. dah lama tak masuk kelas. mengajar or even ganti kelas walaupon dulu dah macam sebati je relief kelas dengan diriku sebab masa dekat SK Mohd Shah hari-hari kena ganti kelas (rindu pula budak-budak Mohd Shah, harap anda semua bahagia di sana). mati kutu tak tahu nak buat apa dan sentiasa mengharapkan bila nak bunyi loceng ni.cepatlah cepatlah. lepas tu mulalah melalut nak buat macam-macam sebab tak bunyi-bunyi locengnya. kejap main game tu. kejap main game ni. mesti budak-budak rasa macam e eeee. bestnya cikgu ni. macam-macam game kita main padahal mesti budak-budak ni fikir. cikgu ni kenapa meroyan nak main macam-macam. tetap dengan tema siapa cikgu sekarang. saya ke kamu?haha

hari pertama yang baik. bahagia. tenang. semoga kekal. owh lupa nak cerita aku diberikan tanggungjawab menjadi coach bola baling. suka sangat. lepastu nanti kena buat gelanggang bola jaring. owhh suka sangat juga.

4 comments:

Cik Ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perenggan yg last tu besz hahahhaa..xcaya abg naim ni cikgu muehehehe...

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ainhahaha.ain ingat kerja apa? model sambilan?wakakaka. cikgu pon model jugak taw.role model.*ewah*

maizatul suraya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pon dah letak "tanda" sempena 3 bulan. HAHA

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@maizatul suraya selalu kalau first day tak tinggal tanda tak sah. and kau pon dah dpt reward di tanda kan enab? hehe