Wednesday, 19 June 2013

Johor dan Backpackers part II

Assalamualaikum wbt

entry ni telah ditulis lewat seminggu kerana baru naik semester baru. last semester. jerit yeay!!! entry ini juga merupakan kesinambungan johor backpackers(kononnya) part 1. haha. kita sambung ok.

lepas dah siap-siap semua. takkan nak duduk je dekat hotel. jom keliling Johor dalam satu malam. gila nak keliling satu Johor. kitaorang just pergi area Johor Bahru dan Danga Bay sebab dekat dengan hotel. kau tak tahu misi mencari hotel telah memakan masa yang banyak di mana kitaorang turun naik kereta sebab nak survey hotel. lepastu semua hotel nak penuh kan. syukur at last jumpa dengan hotel yang super comfort dan murah ni. ecewah. puji melambung. boleh dikatakan keliling satu Johor juga bila milage kereta naik banyak sebab sesat. haha. will story you tapi sabar. kita cerita mengikut aturan. 

lapar sangat dah malam tu. Zaim bawa pergi Restoran Singgah Selalu. nama pon dah menarik kan. Zaim pernah pergi sini masa dia join Singapore trip dulu dan sedap katanya. haruslah masing-masing order yang pelik-pelik. asal nama pelik je order, rasa tak tahu lagi tu. tapi syukur sebab nama pelik tu menghasilkan makanan yang sedap.

singgah selal(U). tak sempat nak full semua sebab aku tak sabar nak tangkap gambar.

Nasi Goreng Ayam Thai Sauce. sedap!

Nasi Goreng Singgah Selalu. sedap juga. tapi atas lagi sedap.

 second place, tak tahu nama tempat ni apa. tapi menara jam ni macam tempat penting untuk bergambar. ahak. dekat sini juga kitaorang beli cakoi dan tahu bakar. guess what berapa harga dia? cakoi seketul RM2.50 dan tauhu bakar juga RM2.50 seketul. OMG. terbeliak mata. tapi sebab nak rasa famous food dekat johor. beli je lah. even kitaorang sendiri tak pasti whether the cakoi and tauhu bakar ni famous food dekat Johor ke? maybe akak ni ingat kitaorang ni orang Singapore kot. ye lah, muka masing-masing nak ke cina-cinaan(feeling) akak ni tak tahu, dekat Selangor aku kalau RM5 tu. satu kampung aku boleh kasi makan cakoi, 5 ketul rm2 je!. uish, makanan, jangan berkira, dah masuk perut pon. 

the menara

tauhu bakar dan cakoi



tak puas lagi nak berjalan walaupun perenggan di atas menunjukkan kitaorang macam asyik makan je. masa on the way pergi, kitaorang ternampak fun fair. ok terus cop sebagai tempat wajib singgah. dah pergi mesti lah tak main. mahal sangat ok. rasa tak berbaloi. ok ambil gambar je. kebetulan funfair tu dekat dengan Danga Bay. kami terus berjalan kaki ke sana dan ambil gambar feri ni. tiada apa yang menarik sangat dekat Danga bay ni, just boleh nampak Singapura dan tengok-tengok orang je. ok penat. jom balik.

geli lah tengok. ahahaha

ni nak terbang ke macam mana ni? 




perjalanan balik sangat mencabar. masa pergi rasa dekat je. masa balik. ya ampun lama ok. kitaorang sesat. memang menguji iman Zaim bila dia drive dan co-driver(aku lah tu) sangat tak berguna. hahaha. dah tanya orang pon sesat lagi tu. astaghfirullahhalazim. sory Zaimmmmm. sory sangat-sangat. 

2 comments:

Nj said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hai

lama gila tak menyinggah.

sehat?

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hai. tu lah. nj pon sekarang jarang update tapi lately ni rajin update(macam mana tu?). sy sehat alhamdulillah.