Thursday, 13 June 2013

Johor dan Backpackers Part I

Assalamualaikum wbt

here its is Zaim. aku tahu mesti kau tak sabar-sabar nak baca entry ni since your nama akan di-mention-kan banyak kali. dalam entry lepas tak nak sedih lagi kan. tak habis lagi tu. haha. dah ok lah. sambil menaip sambil senyum. Allah memang maha kuasa. semuanya dah diaturkan dengan baik. tak dapat pergi Pahang tapi aku pergi ke Johor. hati mak yang mulanya keras tak benarkan guna kereta(it is not keras actually, salah aku sendiri, selalu sangat menjahanamkan kerata dia. ampun mak) akhirnya lembut benarkan aku bawa kereta ke Johor. mungkin sebab tak larat dengar aku membebel dan kesian sebab tak jadi pergi Pahang kot. plus mak ada kenduri tengah hari tu. so dah habis kenduri. guna lah sepuas-puasnya. mungkin ini hikmah disebalik kejadian, aku ke Johor unexpected. tak plan langsung. sebab nak revenge and i need a vacation.(wah gitu, walhal kau hari-hari keluar rumah kan). call Zaim dan ajak dia pergi johor. Zaim setuju serta merta dan kereta bergerak.

bertolak dari kajang around 3 30 petang. jalan jam sebab ada accident di hadapan sepanjang 12 km. 12 km ok. pengsan oi nak menunggu bila kereta hanya bergerak tak kurang dari 10 km/j. cari alternatif lain. guna highway LEKAS. selamat Zaim berguna instead of me yang hal-hal jalan ni memang kau hancur dan tak boleh diharap. lepastu ada orang bengang sebab sangat tak berguna bila sesat(eh?). hahahaha. rasanya kami betul-betul keluar Selangor around 6 lebih. lambat gila. sepanjang perjalanan memang tak mengantuk walaupun malam tu tidur sekejap je. fun. one word. hahaha. kami tiba di JB around 9 lebih dan perlu accomplish a mission untuk cari tempat tidur.

perjalanan pergi yang super duper jam. luckily i ada abam Zaim. haha

nampak tak muka teruja disitu. menganga-nganga mulut aku. memuncung-muncung mulut Zaim. teruja sangat lettew. hakhak (kualiti gambar rasa macam tak perlu upload pon tak pe, tapi ini je gambar yang ada untuk dikongsi)

syukur setelah sejam rasanya mencari hotel(cheap hotel please), akhirnya kami jumpa. Public Hotel. for me, murah dan berbaloi. dah masuk bilik, mandi-mandi dan mewangikan diri. nak buat apa lagi? takkan nak membuta kot even penat yang tak tahu penat kenapa. mungkin sebab banyak gelak dan menyanyi all the way nak pergi Johor kot. jom ronda satu Johor! mampu satu Johor? tak lah. just JB and Danga Bay. ke Danga Bay tu dalam JB. whatever.

bilik kami. nampak selesa kan. murah pula tu. suka lah. 

to be continue. tunggu yaaaa :)

2 comments:

Cik Ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setelah berkurun lama muahahhaa...untung ar p bercutiiii...eh pic mmber abg tu seksi mehhh wakakaka..

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ain hahaha, awak tu jarang jenguk kitew. dia memang seksi. dlm gambar ni je cover sikit.bwahaha