Friday, 7 December 2012

hukum lelaki memakai inai

wah! naim pakai inai

ehehehe(sorok jari)

last week kan aku balik kampung sebab sepupu aku kahwin. as usual kalau di rumah pengantin perempuan akan ada malam berinai. aku yang konon saudara mara handai duduk lepak sekali dekat ruang tamu. owh time tu baru sampai. then sembang-sembang dekat ruang tamu sambil pengantin pakai inai. aku pon join sekali. hajat di hati nak letak kat ibu jari kaki yang kena cagu tu. tapi di batalkan sebab malu nanti nak sembahyang. tengah-tengah sujud orang ternampak kaki. mesti dalam hati orang tu:

amboi budak ni. merah benor ibu jari kakinya

tak khusyuk sembahyang orang tu. jadi aku hanya pakai dekat jari manis belah kiri(tangan ok bukan kaki). bagi orang yang tak usya aku tak nampak lah kot. tapi saudara aku yang suka sangat usha aku(perasan kan), perasan dan tegur. amboi. jari manis i pon you tengok kan. lepastu dia cakap.

bukan ke lelaki pakai inai tu berdosa?

aku like. really? ye ke? tak tahu pon?

so. ambil laptop dan search. i found this


hukumnya HARAM tahu. menginai kuku bagi lelaki haram kerana perbuatan tersebut menyerupai wanita. tapi pakai inai dengan tujuan perubatan seperti merawat cagu tak salah. 

aku yang dah pakai inai ni macam mana? terus ke dapur dan kerat jari. hahaha. tak pe tak tahu.

7 comments:

Cik Ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahhaha ,jeng3 ..tapi pengantin laki time kawen ada yg pakai inai what..

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

itulah. mungkin diaorang tak tahu lg. so this post khas utk mereka yg belum tahu(ewah). haha

akilDAXemoMACHO said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

woit!! aku pakai inai sebab aku menginaikan pengantin dekat bridal tuh! howww?? and the wrose is, i pakai lime jari jugek!! mak handam katenya..

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@akilDAXemoMACHOhaha. kalau mcm tu x taw lah aqil. eloknya kerat tangan terus kot.hahahaha

akilDAXemoMACHO said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cisss!! kerat tangan.. nanti tangan mane yg nak pegang jari manis u tuh?? untuk disarungkan cincin ke jari manis u? hahahaahar

noor liyana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amboiii..sampai kerat jari sendiri..hehe..apa2 pun nice info..baru tahu lelaki pakai inai ni haram rupanya..thanks:)

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@noor liyana haha. itulah saya pon baru tahu. benda baik ada eloknya disebarkan.ewah. thanks reading :)