Sunday, 13 January 2013

A Famosa Water World


muka tak mandi lagi tu. kami berlima ke A Famosa Water World. seriously it is a place must visit.  sebelum nak ke A Famosa Water World ni serious kitaorang macam berperang nak pilih tempat sebab terbaca 1 review dari one blog cakap A Famosa ni mengecewakan. ok changed plan. but at last ke sini juga. seperti di entry terdahulu kan aku cerita aku ke Melaka sambut new year. lepas balik je dari Bandar Hilir malam new year. kami kembali ke GABANA HOMESTAY milik keluarga Abang Bob yang sangat selesa dan lengkap(sila klik untuk tempah) dan tidur around pukul 3 pagi lebih macam tu. besok paginya around 8 30 pagi semua orang diwajibkan bangun untuk aktiviti seterusnya. wah school trip sangat kan ada schedule segala. haha. mana tak bengkak mata dalam gambar bila penat gila seharian ber-new year pastu tidur 5 jam setengah je.i need more sleep.

kitaorang sampai around pukul 10 kot sebab pergi breakfast dulu. orang tak ramai time ni sebab 1 hari bulan. semua orang rest. esok anak nak sekolah. harga tiket not bad. RM40 untuk dewasa. kanak-kanak tak tengok tapi for sure lah lagi murah kan. masuk dengan gembira duit habis RM40. dah masuk kena sewa pelampung pula RM10 tak silap. pastu kalau nak simpan barang dalam locker kena beli token dengan harga RM4 satu token. sekarang aku faham kenapa akak tu hangin semacam dalam blog dia memikirkan kos yang mahal sepanjang di dalam A Famosa Water World. agaknya dia bawa 7 keturunan kot. tu yang jadi mahal berganda. ramai sangat kak.

sepanjang berada di dalam Water World ni memang enjoy sangat. riang tanpa henti kata ko. hahaha. banyak gila gelongsor yang kau akan macam OMG OMG nak cuba semua. dah masing-masing macam kena sawan babi. terkinja-kinja nampak air nak main tu nak main ni. 

*thanks google*

i am not sure berapa tinggi this gelongsor. tapi memang tinggi gila. before ni aku propa cerita kat orang cakap 6 tingkat. over sangat kot. maybe around 4 ke 5 tingkat. hiks. seriously kalau kau tanya. apa benda paling extreme yang aku pernah buat. i will answer this(tengok gambar di atas). kalau sebelum ni orang selalu cakap macam nak luruh jantung. haaaa. main ni kau akan merasakan macam mana rasanya luruh jantung. seriously gila tahap tak ingat OMG OMG cuak gila rasa macam nak luruh jantung. rasa macam nak terkeluar dari gelongsor. ahhh. tak boleh bayangkan rasanya. kena try. (berapa banyak seriously tu, kau boleh bayangkan betapa seriousnya aku menyatakan rasa takut tu). dalam takut-takut tu 2 kali juga aku naik sebab dia ada 2 gelongsor kan. kena naik 2 2. kalau tak rugi RM40.

nak cakap banyak macam ye ye je aku gebang pasal A Famosa ni kan. kena pergi lah baru rasa. here's a map yang boleh guide korang untuk rasa apa yang aku rasa(ewah)

10 comments:

Cieut Nizar part II said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Laaa takkan main gelungsor nih ja terus berbaloi RM 40 tu? I cant see it! More pics please and do explain! Klu gini, bek i main papan lungsur kt park cuma letak air jahhhhh!!! Hahahaha

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.amboi. i x ckp main gelongsor ni terus berbaloi RM40. byk gelongsor dlm ni.dan mcm2 lg.nak cerita semua memg pnjg gila sampai org pn mls nk bca. gambar x ambil byk sgt coz semua mandi.x de yg gigih pegang camera(cemrah:adibah nor)sambil mandi.maaf.

hainom OKje said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seronok eh.... OKje pernah pegi jugak sekali... bolehlah.... agaknya sebab takut nak naik gelongsor yg tinggi-tinggi tu...tu yg jadi takut tu!!he..he...

Cieut Nizar part II said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Apology is not accepted! Please do part II. *demand nih* Hahaha

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@hainom OKjehaha. rugilah tak naik gelongsor2 kat sana.best.extreme experience katanya. kalo dah masuk situ kena make it worth sebab byr quite expensive kan.

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cieut Nizar part IIni semang2(semangat) demand ni nak pergi ke tak?hahaha

zaza doscha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suke2 jom pegi uss plak lps ni *gulp

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zaza doscha uss??? terus nak tukar no phone and delete all the social site. haha

Puan Suraya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

barru je gi minggu lepas.ikut rombongan sekolah..gelongsor ini memang scarry!!


anyway jemput singgah blog...

http://inibelogcikgusuraya.blogspot.com/

nora ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau jalan perlis try homestay tradisional kami ya.
norahomestayperlis.blogspot.com