Saturday, 27 October 2012

spice & ice

malam raya hari haji semalam berbeza. siapa cakap cliche. all of sudden cikgu zul(abah kitew) ajak pergi makan Mcd. ape kehe?(perak) abah dah muak makan daging since semalam. jom malam ni ubah selera. ubah selera terus ke mcd kau. kami adik beradik yang pelahap dan kaki kikis duit abah semestinya akan hoorayyy. yeayyy nak pergi makan mcd.

tiba di mcd, aku sebagai along yang konon abah kedua(gitu) diarahkan untuk order. aku apa lagi. nampak satu new burger set dan terus order. tak fikir harga sebab all sponsored. hehe. kan aku cakap tukang perhabis duit dan kaki kikis duit abah ialah aku dan adik beradik yang lain. abah minta order filet o fish je. kami haruslah set baru spice & ice.

bagi peminat tegar mcd korang mesti tahu kan burger dalam set spice & ice ni ialah burger chicken mcdeluxe yang semua orang tahu rasa dia lebih kurang macam KFC zinger burger cuma burger spice & ice ni lebih pedas. tapi float dia terbaik. best. thanks abah.

*KFC zinger burger*
tak ke kau rasa lebih kurang. cuma berbeza roti kat atas tu je.

tengah-tengah makan tu mestilah bersembang kan. takkan senyap je. tak one happy family lah kan. 

kawan along yang study oversea cakap. orang sana kalau makan mcd akan bersihkan meja lepas makan. kita orang malaysia? semua nak kena buatkan.

mak menjawab.

siapa suruh diaorang letak tax.

kan. betul juga?

4 comments:

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sokong mak kamu 100% cuma kalau boleh jangan sepahkan sangat meje tu :-)

maizatul suraya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

well, malaysian memang menitikberatkan soal tax. dah sape suruh buat tax melampau? chillaxx sudahh~ ekekeke! selamat hari raya iman :) muahxxx dari kota greece :)

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hans itu lah. mother always right. haha. kitaorang kemas sikit2 meja tu lepas makan, tak sampai hati nak biar bersepah-sepah.

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@maizatul suraya dr kota greece katanya. kan. itulah. banyak sangat tax. jadi pemikiran malaysian pon always include the tax services. selamat hr raya adha juga suraya.