Sunday, 21 October 2012

jangkitan bakteria

Subhanallah. cuak gila bila aku chat dengan furhan(doktor going to be) dia cakap bahaya kalau sakit dekat telinga sebab telinga dekat dengan otak. tak boleh main-main dan buat tak tahu je. terus cakap dekat mak petang ni kita wajib pergi klinik cek petang ni.

actually sakit telinga dah 2 minggu. aku memang sengal malas nak pergi hospital lagi. lagi? ya lagi. hari tu aku pergi hospital BM(Bukit Mertajam). aku pusing 2 kali. parking penuh gila. bila parking dah penuh aku assume dalam pon penuh. tapi aku tak give up. aku pusing kali ketiga.*sigh* again. tak da langsung parking. ok terus balik rumah tidur nangis sakit telinga. wuwuwuwuwu. nak pergi private. private tutup plus uhuk duit kita sikit je nak hujung2 sem ni. memang malas dah nak pergi lepas ni. alah. kau memang kedekut. hahahaha

bila dah dekat rumah. mak adalah penawar instead of madu merupakan penawar bagi segala penyakit. mak ada panel klinik. jadi dengan rakusnya cerita semua dekat mak all the things happened about the ears and the hospital thing. bukan nya nak kesian. marah ada. lah. sakit2 ni pon nak fikir duit lagi. lain kali cerita dekat mak. mak masukkan duit. kecing-kecing. idea di kala sempit. next time.

di klinik. aku the only patient yang ada time tu. happy sebab tak perlu tunggu lama macam dekat hospital. kau mesti setuju sebab memang lama bin sangat kalau nak tunggu turn dekat hospital. nama aku dipanggil. doktor tanya dan aku cerita tentang kesakitan aku.

saya dah 2 minggu sakit telinga. tapi saya buat tak tahu je sebab dah pergi hospital BM tapi penuh gila dan private tutup (gedik cerita kan)

pardon me. hospitak BM? (mesti doktor cakap motif cerita)

bukit mertajam dekat penang (well its me doktor, nak share the sad moment)

kamu pon dah 2 minggu baru nak jumpa doktor. dah bengkak sampai ke leher baru nak cari doktor

amboih doktor ni. orang datang sini bukan nak bergaduh okeyh (monolog dalaman)


panjang nak cerita, lama juga aku consalt dengan doktor ni. tapi ada satu lagi sentap moment

doktor, saya rasa telinga saya luka sebab saya selalu korek telinga kot doktor

kamu korek telinga pakai dawai ke?


ok mak. jom keluar. kita jumpa doktor berbayar nak conslut. bukan untuk disentap. hahahaha

4 comments:

maizatul suraya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

guna LIDI lah doc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cik Ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kamu korek telinga pakai dawai ke? ahahhahaa...
ehh pasal column tu ain xtau gak ,dia mang dah ada huhu..bro try skodeng budak2 nih http://teknikbuatblog.blogspot.com/2010/06/memasang-fungsi-reply-to-comment.html

http://akusyamira.blogspot.com/2010/07/toturial-cara-letak-fungsi-reply.html

http://akusyamira.blogspot.com/2010/07/toturial-cara-letak-fungsi-reply.html

Go0d luck !!!

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@maizatul suraya kan. aku lawan jugak cakap saya pakai besi pengorek jerawat. haha

Naim Iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ain ok. thanks ain, byk membantu.hihi. jemput rajin bertandang k.