Saturday, 28 July 2012

cuai

tergamam sekejap dalam hidup bulan2 puasa ni apabila mendapat satu panggilan dari bank. tengah2 nyenyak tidur tiba2 ada orang call. angkat dan dengar ayat ni.


maaf mengganggu encik. saya dari Bank......


apakah? otak aku dah ligat memikirkan perkara buruk. ye lah. selalunya kalau orang bank call mesti ada kes orang cash out duit banyak2 dari kad atm kau atau engkau telah dimanipulasi oleh orang lain atau kawan baik kau curi kad atam kau nak beli hadiah hari jadi kau. heh! takutnya.then, orang bank tu cakap kad atm aku kena telan. huh? biar betul? aku capai wallet dan cari kad atm aku. tak da. terus beristifar aku dalam phone tu. subhanallah, astaghfirullahhalazim. sengih pula orang dalam telefon tu. abaikan. aku dah cuak gila. dah lah aku baru je bank in duit rumah sewa dalam bank tu. gila. memang gila.

aku tak dapat fikir panjang. aku terus suruh abang tu cek baki dalam akaun tu. alhamdulillah, masih amaun yang sama. kalau hilang semua. mana nak ganti woi. aku kena jadi CEO sendayu tinggi kot baru boleh ganti(itu melampau). alhamdulillah. lega. isnin ni diaorang suruh pergi ambil kad atm dekat bank. 

itu lah bila difikirkan balik. aku memang cuai satu malam tu. petang tu kitaorang collect duit rumah. malam aku pergi bank in. aku kononnya selaku bendahari agung rumah padahal semua orang menolak untuk pegang duit sebab takut terguna walhal aku pon sama juga terpaksa sukarela simpan duit tu. masa bank in kan duit rumah sewa tu aku dah terfikir dah jangan tinggal kad. nanti tak pasal2 ada masalah. but it end up dengan benda yang aku fikirkin. aku bank in duit, aku ambil resit dan blah macam tu. aku lupa nak ambil kad. oh sangat bagus. memang saja nak tinggalkan kad biar orang seterusnya jadi aku kayo, aku kayo.wuhuuu. 

tepuk dahi. hang cuai. memang cuai.

3 comments:

Nj said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alhamdulillah xde pape lg teruk brlaku.

aku pn slalu je stopkan kakak2 yg bru lpas ccuk duit sbb dia tggalkn bankcard dia kt situ.

lain kali hati2.

naim iman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mekti.alhamdulillah juga. syukur tak de ape yg berlaku. lepas ni memang akan berhati2 sgt. aku akan pusing tgk atm 10 kali lepas dah withdraw.hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

clumsy :p